Melden ziekte kind

Belangrijk om corona-gerelateerde klachten goed te blijven volgen

Kinderen met milde klachten kunnen we in deze periode van coronacrisis niet ontvangen in onze kindcentra. Ook kinderen uit gezinnen waar één van de gezinsleden koorts heeft, blijven thuis. 

De GGD verplicht ons te melden als er drie of meer kinderen in een groep zijn met klachten van neusverkoudheid en/of hoesten en/of koorts. De medewerkers van de GGD stellen dan een onderzoek in en nemen zo nodig testen af – met toestemming van de ouders.

Bij alle kinderen met een bevestigde coronavirusinfectie voert de GGD vervolgens een bron- en contactonderzoek uit. De GGD bepaalt de maatregelen die verder genomen moeten worden op de het kindcentrum en stemt dit verder af.

We vragen de ouders daarom wanneer een kind afwezig of ziek gemeld wordt, aan te geven of het kind klachten heeft van neusverkoudheid en/of hoesten en/of koorts.

 

Kinderdagopvang

Kinderen van 0- 4 jaar worden afgemeld via Konnect. In het veld “opmerking toevoegen” kan aangegeven worden dat het kind corona-gerelateerde klachten heeft.

 

BSO en onderwijs

Wanneer een kind bij de BSO isaangemeld maar hij/zij vervolgens klachten krijgt en/of ziek wordt, dan kan het kind via Konnect afgemeld worden. In het veld “opmerking toevoegen” kan aangegeven worden dat het kind corona-gerelateerde klachten heeft.

 

Bij onderwijs vragen we bij de leerkracht aan te geven als kind niet naar school komt en dat het kind corona-gerelateerde klachten heeft.

child-221069_1920 child-221069_1920