Samen bouwen aan een nieuw kindcentrum in De Draai

Kernteam van professionals samengesteld

Toen duidelijk werd dat Blosse een nieuw kindcentrum mocht gaan bouwen in de Draai in Heerhugowaard is een aantal Blosse-medewerkers bij elkaar gekomen om hierover na te denken. Zo’n twee jaar geleden zijn zij gestart met een leeg vel papier. Wat zou er kunnen ontstaan als je los denkt van bestaande kaders? Wat zou je kunnen realiseren als je vanuit je hart opvang en onderwijs mag organiseren?

Deze groep mensen heeft dromen op papier gezet, heeft verschillende vooruitstrevende en out of the box-kindcentra in ons land bezocht en heeft nagedacht over leiding van dit kindcentrum.

We bouwen aan de visie (uitgangspunten) voor De Nieuwe Draai en zetten dit om in realistische plannen. Een aantal speerpunten: ontwikkeling in één doorgaande lijn, opvang en onderwijs geïntegreerd met elkaar aanbieden (dit noemen we nu OpWijs). Ook het flexibel hanteren van OpWijs-tijden is een speerpunt. Evenals het creëren van een mini-samenleving waarbij naast OpWijs- professionals ook gepassioneerde vrijwilligers werken.

Nu, maart 2019, is er een kernteam samengesteld dat De Nieuwe Draai samen met opvang- en onderwijsprofessionals, met de gemeente Heerhugowaard, met toekomstige samenwerkingspartners en met toekomstige ouders en kinderen gaat vormgeven.

Het kernteam bestaat uit de volgende mensen (van links naar rechts op de foto): Laura Krom, Maruska Kuin, Duco Stam, Astrid van Noord, Stephanie Koeckhoven.

Heb je vragen, wil je mee-bouwen of heb je een andere reden om contact met ons te willen: nieuwedraai@blosse.nl (mailto:nieuwedraai@blosse.nl)

Voor meer informatie (https://sway.office.com/HNedActizIxsfNlP) kun je ook onze eerste Sway lezen.

We ontmoeten je graag.

Team De Nieuwe Draai

blosse.nl/eennieuwedraai (http://www.blosse.nl/eennieuwedraai)

kernteam kernteam