Naam fusieschool Graft-de Rijp: De Balein

ingevoerd op 30-06-2015

Op donderdag 25 juni 2015 is de nieuwe naam van de fusieschool St. Jozef en Baanbreker in resp. De Rijp en Graft bekend gemaakt. De school gaat vanaf 1 augustus 2015 de naam: De Balein dragen.

Het is een krachtige naam die past in de rijke historie van walvisvaarders in Graft en De Rijp. De naam werd onthuld op het A-veld van voetbalvereniging De Rijp, zeer nabij de plaats waar de nieuwe brede school wordt gebouwd. Het is de verwachting dat na de herfstvakantie de leerlingen van De Balein deze nieuwe school, samen met de leerlingen van de openbare school De Tweemaster in de Rijp, kunnen betrekken.

Het logo van ‘De Balein’ is een abstractie van een vis waarbij je in tweede instantie ziet dat de stip van de ‘i’ het oog vormt. Daardoor ontdek je de vis en zijn baleinen. Het logo vormt een kom waarin je je veilig voelt, de baleinen zorgen voor stevigheid en bescherming.

De gebogen lijnen (baleinen) geven ook de dynamiek van een school met kinderen weer, altijd in beweging maar wel vanuit een stevige basis.

De staart straalt trots, stevigheid en creativiteit uit.

Maar het is ook een rots in de branding. Hier kun je altijd terecht.

de balein de balein
de balein onthulling de balein onthulling