Einde voorstelling

Afscheidsreceptie Wiro Gresnich op 1 juli

Het doek valt, maar het toneel was jammer genoeg al een tijdje leeg.
Op 1 augustus ga ik – Wiro Gresnich - met prepensioen.
In 1970 begonnen als onderwijzer op de Nicolaasschool in Volendam.
Er was geen telefoon en mobieltjes bestonden eenvoudig niet! Stel je dat eens voor. BZN repeteerde ’s avonds in mijn lokaal. Na een onderbreking van hoofdakte halen en een jaartje militaire dienst kwam ik in De Rijp terecht. Daar heb ik 34 jaar op de St. Jozefschool gewerkt, waarvan 22 jaar als directeur en later tevens als ib-er.
In 2006 kwam ik voor twee dagen per week in de flexpool terecht.
Zonder gedoe gewoon voor de klas, heerlijk! Iedereen was blij als je kwam. Dit vond ik ook een mooie afbouw van mijn loopbaan.
Ik heb genoten van vele avonturen in onderwijsland, met collega’s, ouders, besturen, inspectie., maar het meest heb ik altijd genoten van de kinderen. Groep 1 en 2, werken in een doos bonbons, tot groep 8, jongens en meiden met een mening, met ideeën, plannen. Daar kan je mee in gesprek. Het mooiste vind ik nog steeds, hoe kinderen zich ontwikkelen, wat kinderen zelf ontdekken. Wat de leerkracht doet is eigenlijk wat aanreiken en begeleiden.
Ik wil iedereen bedanken, die in mijn carrière een rol heeft gespeeld,
kinderen, collega’s, mensen van het bestuur en servicekantoor, ouders.
Ik ben dankbaar voor hun vertrouwen.
Ik heb het een mooi vak gevonden, er zaten heel veel mooi momenten bij.
Op 1 juli is er een afscheidsfeest, dat wordt mij aangeboden op mijn laatste vaste werkplek, de Lourdesschool. Aansluitend is er een receptie van 15.00 uur tot 16.30 uur.
Het ga jullie goed!
Ik ga verder op een andere manier.

Met vriendelijke groet, Wiro Gresnich