Flore pakt asbest op scholen aan

Hoe staat het er nu voor?

In oktober hebben we geïnformeerd over de asbestinventarisaties die zijn uitgevoerd op alle schoolgebouwen gebouwd voor 1994. Op een aantal scholen was er asbest aangetroffen.

In de meest urgente gevallen is het asbest direct inde herfstvakantie gesaneerd. De volgende scholen zijn inmiddels geheel asbestvrij: De Vaart stuurboord, Willibrord, St. Jan, St. Jozef De Rijp en de Familieschool.

Op andere scholen, waarbij de urgentie als matig of laag is gekwalificeerd wordt in overleg met Ingenieursbureau Broomans per school bepaald of we het asbest gaan saneren en zo ja, wanneer. Een eventuele sanering vindt plaats voor de start van het nieuwe schooljaar. Hierbij gaat het om de volgende scholen: Pax Christi, De Baanbreker, De Doorbraak, De Vaart bakboord, De Bonte Mol, St. Michaël en de Zevensprong (kinderopvang). Op deze scholen is een asbestbeheersplan van kracht tot de eventuele sanering. Dit asbestbeheersplan beschrijft welke maatregelen noodzakelijk zijn om een gebouw waarin asbest verwerkt is veilig te blijven gebruiken, zodat blootstelling aan asbestvezels wordt voorkomen.

Op onze website (http://www.stichtingflore.nl/asbest) staat uitgebreide informatie, de vrijgavecertificaten en de asbestbeheersplannen. Tevens een vraag- en antwoordenlijst en de contactgegevens van de GGD.

Stichting Flore doet er alles aan om de werk- en leeromgeving gezond te houden.